Variku kooli uuenduskuur läheb maksma ligi üheksa miljonit eurot

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Variku kool enne renoveerimist.
Variku kool enne renoveerimist. Foto: Sille Annuk / Postimees

Linnavalitsus tunnistas tänasel istungil Tartu Variku kooli ja spordihoone rajamise riigihankel edukaks OÜ Nordlin Ehitus pakkumuse kogumaksumusega 8 968 142 eurot. Lisaks tunnistas linnavalitsus Variku kooli ja spordihoone ehitustööde omanikujärelevalve riigihankel edukaks OÜ Pikk Silm 46 800 euro suuruse pakkumuse.

Kavas on rekonstrueerida Variku kooli hoone (Aianduse 4) ja hooviala (haljastus, parkimisalad ja spordiväljakud). Koolihoones uuendatakse ruumilahendust, koolisisest ja kinnistu logistikat, siseviimistlust, kommunikatsioone ning sisustust. Säilib hoone kandekonstruktsioon, vahelae- ja välisseina paneelid.

Variku kooli eskiis.
Variku kooli eskiis. Foto: Erakogu

Osa õppepinnast lahendatakse avatud õppeala põhimõttel, nagu seda on tehtud äsja renoveeritud Raatuse koolis. Aatriumiosa laiendatakse, et tekiks avaram puhkeala. 

Kooli endise võimla asemele ehitatakse spordihoone koos kahe täismõõdus saali, jõusaali ja matisaaliga. Spordihoone hakkab õhtuti olema kõigi huviliste päralt. Kooli hoovialal paiknevatele spordiväljakutele paigaldatakse eri earühmadele mõeldud mänguvahendeid, on ka väike ala ekstreemspordisõpradele. 

Koolihoone renoveerimiseks on planeeritud ajavahemik 1. augustist järgmise aasta 1. augustini. Riigihankele esitati kaheksa pakkumust, millest OÜ Nordlin Ehituse oma oli väikseim. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles