Reedel algab Saadjärve festival

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Saadjärvele Äksist.
Vaade Saadjärvele Äksist. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

6.–8. juulil peetakse Tartu vallas Saadjärve festivali, mis ühendab Tabivere vallapäeva, Äksi kihelkonna päeva ning jääajakeskuse sünnipäeva. Lisaks tutvustatakse Tauno Kangro Kalevipoja skulptuuri ideed.

Reede, 6. juuli õhtul kell neli algab Tabivere rannas sportlik perepäev mitmesuguste sportmängudega, Saadjärvel saab sõita jääajakeskuse parvega. Samuti näitab päästeameti uppuja päästmist ning räägitakse esmaabi andmisest ja inimese päästmisest üldiselt. Tabivere päeva lõpetab kell 20 algav C-Jami kontsert. 

Laupäeval peetakse traditsioonilist Äksi kihelkonna päeva jääajakeskuse juures kivipargis. Peetakse juba tavaks saanud Äksi Ässa ja Äksi Võlli võistlusi. Lisaks tutvustatakse MTÜ Kalevipoeg Kivi Viskamas eestvedamisel tehtavat Tauno Kangro Kalevipoja skulptuuri, avatud on Äksi kodukohvikud ning Jääkaru kohvik, toimuvad Tauno Kangro ja Jane Merivoo töötoad ning esinevad Tartu valla isetegevuslased. Kell 17 algab Henrik Normanni etendus «Uskumatud seiklused New Yorgis». Õhtu lõppeb simmaniga Väägvere külakapelli saatel. Päeva juhib Henrik Normann.

Pühapäeval peetakse jääajakeskuse 6. sünnipäeva keskuse avamise ning suure tordi söömisega värskelt avatud Jääkaru kohvikus. Lõuna ajal saabub keskusesse külla Pipi, kes teeb lastega terve päeva jooksul vahvaid mänge ja võistlusi. Terve päeva jooksul esinevad välilaval Tartu valla taidlejad. Jääajakeskuse sünnipäev lõpeb Stig Rästa kontserdiga.

Idee korraldada Saadjärve festival ning ühendada Saadjärve ääres toimuvad suuremad üritused üheks suureks festivaliks pärineb jääajakeskust haldava SA Saadjärve juhtkonnalt. «Saadjärve festivali korraldamise peamine eesmärk on tutvustada Saadjärve piirkonda ja suurendada meie suures vallas kogukondade aktiivsust ja ühistegevuse populariseerimist. Samuti on festivalil esinevatel valla isetegevuslastel võimalus tutvuda ja näha teisi oma valla isetegevuslasi,» rääkis Tartu valla kultuuritöö spetsialist Veronika Täpsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles