Galerii: teatrilaulud meelitasid rahva Pirogovi parki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärast keskpäevast kellamängu algas Pirogovi pargis Tartu linna päeva kontsert «Teatrilaulud Pirogovis». Vaatamata hallile taevale oli rohelus rahvast täis ning kuulajad seadsid end sisse nii pinkidele, murule kui treppidele.

Kontserdil astusid üles ooperisolistid Karmen Puis, Merle Jalakas, Valentina Kremen, Jaan Willem Sibul ja näitleja Veikko Täär. Soliste saatis Tartu Saksikoor Toomas Petersoni juhatusel.

Solist Merle Jalakas rääkis Tartu Postimehele, et kõik laulud olid üht- või teistpidi seotud teatriga. «Näiteks Tõnis Mäe laul «Sinu hääl», mida ma esitasin, on otseselt autori kaudu teatriga seotud,» ütles ta ja selgitas, et tema ja Tõnis Mägi olid lavapartnerid Vanemuise ooperis «Rehepapp». «Sel põhjusel oli laulu esitamine minu jaoks erilisem,» märkis Jalakas.

Lood kontserdi repertuaari valisid solistid koos Tartu Saksikooriga. Mängiti nii Handelit, Ehalat, Pajusaart kui ka paljude teiste heliloojate loomingut. 

Jalakas märkis muu hulgas, et kontserdi mõte oli lisaks linna päeva tähistamisele meelitada inimesi rohkem teatris käima. 

Musitseerisid saksofonistid Toomas Peterson (Tartu Saksikoori juhendaja), Kaarel Nõmmela, Sirle Arus, Sander Tars, Tarmo Kübar, Vahur Matteus, Janno Siil ja rütmigrupp koosseisus Andres Vago (kitarr), Silver Sirp (basskitarr), Kalle Kindel(trummid).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles