Purjus juhi süül lõppes lõbusõit mootorpaadis ühele osalejale sügava jalahaavaga (2)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtul veidi pärast kella 17 sõitis purjus juht mootorpaadiga Tartumaal Luunja vallas Kabina karjääris hooga vastu kallast. Õnnetuse tagajärjel sai 21-aastane naine sügava jalahaava.

Karjääris lustinud seltskonnast kolm viibisid õnnetuse hetkel paadis ja üks liugles veelaual nende järel. «Tänu sellele ma ilmselt terveks jäin,» nentis Paul-Hendrik Asso, kes veelaual oli.

Asso selgituse kohaselt kogus paat liiga palju hoogu, tema hinnangul oli õnnetuse hetkel alusel kiirust 30–40 kilomeetrit tunnis. «Sain aru, et paat on teinud liiga suure ringi ja hetk pärast seda nad kõva okste raginaga kaldale põrutasidki,» rääkis Asso.

Paati juhtinud 33-aastasel Ristol (mehe perekonnanimi on toimetusele teada – toim) tuvastasid politseinikud veidi hiljem 1,9-promillise joobe. 

«Kui õnnetus juhtus, tõmbasin veelaua ruttu jalast ja ujusin paadini, kus meiega kaasas olnud neiu kõvasti karjus. Tal oli sügav jalahaav,» meenutas Asso Tartu Postimehele ehmatavat kogemust. Mehe oletuse kohaselt vigastas naise jalga paadi tuuleklaas, mis kokkupõrkel purunes.

Lisaks noorele naisele olid paadis kaks meest, kes ei soovinud Asso väitel jalahaava poole vaadatagi. «Mina tõmbasin ruttu ta jala žgutiga kinni, sest isegi tema jalaluud oli näha. Verd jooksis väga palju, mu käed olid sellega üleni koos. Õnneks saabus kiirabi ruttu,» meenutas Asso.

Mees oskas enda väitel kiirelt tegutseda tänu sellele, et oli kaitseväes läbinud esmaabikursused.

Et tegemist oli raske veeõnnetusega, käisid lisaks meedikutele ja politseinikele sündmuskohal ka päästjad.

Seaduse kohaselt on paadijuhile lubatud maksimaalselt kuni 0,5-promilline joove. «See on kurb lugu, sest ühe liigpurjutanud paadijuhi valearvestus viis noore naise otse operatsioonilauale. Soovime talle kiiret paranemist ning loodame, et veeohutuse vaates teeb sellest juhtumist järeldused mitte üksnes konkreetne paadijuht, vaid ka kõik teised veekogudel seilajad,» lausus äsjast õnnetust kommenteerides Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles