Hajaasustuse programmist palutakse abi nii puurkaevude kui veetorustike rajamiseks

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hajaasutuse programmist saadakase abi joogivee kvaliteedi parandamiseks.
Hajaasutuse programmist saadakase abi joogivee kvaliteedi parandamiseks. Foto: Margus Ansu / Postimees

Endise Tähtvere valla elanikud esitasid Tartu linnavalitsuse hajaasutuse programmi 14 taotlust. Peamisteks murekohtadeks on kvaliteetse joogivee kättesaadavus ja amortiseerunud kanalisatsioonisüsteemid, mõlemas valdkonnas esitati kuus taotlust.

Toetust küsiti nii uute puurkaevude rajamiseks, veetorustike rajamiseks kui ka vajalike seadmete soetamiseks. Kanalisatsioonisüsteemide osas soovitakse rajada reeglina imbväljakuid ja tagada seeläbi nõuetekohane heitvee käitlus. Juurdepääsuteede osas esitati kaks taotlust, peamiseks kitsaskohas on kevadel ja sügisel ilmastikust tingitud majapidamistele raskendatud juurdepääs. 

Maksimaalne toetus ühele majapidamisele on 6500 eurot. Meetme kriteeriumite järgi on taotleja omaosalus kolmandik projekti maksumusest, ülejäänud osa jagavad võrdselt nii riik kui Tartu linn. 

Esitatud taotluste osas viiakse läbi nõuetele vastavus kontroll, mille järel hindab taotlusi hindamiskomisjon. Juuli keskpaigas otsustab Tartu Linnavalitsus, kui suures mahus programmis osaletakse. Toetuse saajad selguvad eeldatavasti hiljemalt augustis. Tegevused peavad olema ellu viidud 2019. aasta oktoobriks. 

Hajaasustuse programmi kaudu rahastatud toetuse abil on võimalik välja ehitada veevärk ja kanalisatsioon, teha korda koduõuest suurele teele viiv juurdepääsutee või paigaldada autonoomseid elektrisüsteeme. Projektide teostumisse panustavad võrdselt nii riik, kohalik omavalitsus kui ka taotleja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles