Neljapäeval avatakse Tampere majas Heli Ryhäneni näitus

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tampere maja.
Tampere maja. Foto: Margus Ansu

Skulptor Heli Ryhäneni installatsioonidest koosneva näituse teema on inimese suhe endasse ja teistesse elusolenditesse. Kunstnik kasutab mitmeid väga erinevaid materjale, näiteks linast paberit, terast, kunstnahka ja betooni. Näitus avatakse Tampere maja galeriis (Jaani 4, Tartu) neljapäeval, 28. juunil kell 17.

Kunstnikku huvitavad inimlikud olukorrad ning see, kuidas inimesed lahendavad oma probleeme. Teoses «Ringtee – Detour» on inimene jäänud magama põõsa alla.

«Inimene on läinud puhkama või varju põõsa alla, aga põõsad on tuulte pekstud, raagus, põrandal vedeleb raskeid, okkalisi puuvilju. See on troopiline keelatud puuvili – Duria,» kirjeldas kunstnik oma teost. «See on sama vastuoluline nagu elu ise: ilus, magus, himustatud, aga ka lehkav, okkaline, valutekitav, isegi eluohtlik.»

Ryhänen (snd 1971) lõpetas 2006. aastal Soome kunstiakadeemia. Ta on korraldanud näitusi Soomes ja teiste maades. Ta skulptuure on paljudes avalikes kohtades Soomes. Ryhäneni teostes põimuvad inimesed, hiired ja taimed. Need annavad edasi elu kaduvust ja looduse ringkäiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles