Tartu spordiklubis treeniv MMA võitleja tuli Euroopa meistrivõistlustel hõbedale

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ott Tõnissaare erakogu

Sel nädalal peeti Rumeenias Bukarestis vabavõitluse Euroopa meistrivõistlused, kus Tartu spordiklubi Englas võitleja Kaupo Kokamägi tuli kergekaalus (kuni 70,3 kg) hõbemedalile. Tegemist on Eesti vabavõitluse esimese rahvusvahelise tiitlivõistluste medaliga meeste arvestuses.

Enne tänast finaali alistas Kokamägi eelneval kolmel päeval Valgevene, Soome ja Austria esindajad. «Esimesed kaks matši olid raskemad, aga see oli ka võibolla endal natuke peas kinni,» ütles ta. Esimene Eesti sportlase vastane oli möödunud aasta MMi hõbe ja maailma edetabeli neljas mees. «Teine, soomlane, teadis minu stiili ning oskas end ka paremini kaitsta. Kolmas matš oli natuke lihtsam. Tundsin, et ei ole enam ise nii pinges ja jõudsin endast rohkem anda,» rääkis Kokamägi.

Finaalis Kokamägil enam nii palju rammu polnud ning nii tuli kohtunike ühehäälse otsusega (kaks raundivõitu vastasele, üks Kokamägile) võtta vastu kaotus Ukraina võitlejalt. «Finaal oli raske. Esimeses raundis tegin kõvasti tööd, aga vastane oli füüsiliselt tugev ning kulutasin tema kontrollimisele väga palju energiat. Teises raundis tundsin, et olin juba väsinum ja hakkasin vigu tegema. Sinna nahka see ka läks,» selgitas Kokamägi.

Kokkuvõttes on Kokamägi tulemusega rahul, kuid finaalmatš jäi tal natuke kripeldama. «Medal on suur ja ilus, aga natuke valet värvi. Olin päris lähedal, aga natuke jäi ikka puudu,» rääkis ta.

Medal on suur ja ilus, aga natuke valet värvi, tõdes vabavõitluse Euroopa meistrivõistluste hõbe Kaupo Kokamägi.

Sügisel toimuva MMi kohta ei tahtnud Kokamägi aga rohkemat öelda. «Puhkan nüüd natuke. Neli päeva järjest võistelda ja kaalu hoida oli korralik pingutus,» tõdes ta.

Värske Euroopa hõbe saabub Eestisse juba homme, laupäeval kell 14.05. Kõik kaasaelajad ja toetajad on oodatud Tallinna Lennujaama sportlast tervitama.

Kokamägi jaoks oli tegemist teiste Euroopa meistrivõistlustega. Esimest korda osales ta rahvusvahelisel tiitlivõistlusel 2016. aasta sügisel, kuid tol korral eelringist kaugemale ei jõudnud. Samal võistlusel võitis naiste arvestuses Euroopa meistritiitli Tallinna spordiklubi 3D Treening võitleja Helin Paara, kes alistas oma vastase finaalis tehnilise nokaudiga.

Kaupo Kokamägi on neljakordne Eesti meister vabavõitluses ja treenib Tartu spordiklubis Englas. Euroopa meistrivõistlusteks aitasid tal treeneritena valmistuda Ott Tõnissaar, Vallo Hannus, Kristjan Press ja Argo Golberg.

Vabavõitluse Euroopa meistrivõistluste täpseid tulemusi saab vaadata netiaadressilt http://www.immaf.org/2018-euros-results/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles