Sõprade koolilõpupeole teel olnud noor mees hukkus liiklusõnnetuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu-Valga maanteel Nõo lähedal juhtus neljapäeva õhtupoolikul raske liiklusõnnetus, milles hukkus noor mees.

Soo bussipeatuse lähedal sattusid laupkokkupõrkesse sõidukeid vedanud treiler, mis tuli Valga poolt, ning Tartu poolt lähenenud sõiduauto Volkswagen Passat. Viimase juht, 19-aastane Nõo noormees, kes oli teel koolilõpupeole, hukkus sündmuskohal.

Äsja Saksamaalt Eestisse jõudnud ning samuti Nõo kandist pärit olnud 37-aastane veokijuht viidi jalaluumurru tõttu Tartu ülikooli kliinikumi, kuid lasti hiljem kodusele ravile. Temaga kaasas olnud 6-aastane poiss õnnetuses viga ei saanud.

Õnnetus juhtus sirgel ja hea nähtavusega teelõigul, kus lubatud suurim sõidukiirus on 90 km/h. Selleks ajaks vihma enam ei sadanud ning sõidutee oli juba võrdlemisi kuiv. Tunnistajate esmaste ütluste põhjal liikles Volkswageni juht enne õnnetuse juhtumist liiklusreeglite kohaselt, ka pole noorel sõidukijuhil varasemaid liiklusrikkumisi.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk märkis, et seni pole veel päris selge, millistel asjaoludel õnnetus juhtus. Kriminaalmenetluse käigus kogutakse lisainfot tunnistajate ülekuulamise, ekspertiiside, veoki pardakaamera salvestuse ning teiste võimalike allikate uurimise abil.

«Äärmiselt kurb päev, kuna üks noor inimene on liikluses taas elu kaotanud. Seda enam, et täna pidi noormeest ees oodanud lõpuaktuse tõttu olema üks tema õnnelikumaid päevi,» sõnas ta kahjutundega.

«Kui jätta kõrvale joove ja kiirus, mis teistel juhtudel sagedamini traagiliste tagajärgedega avariideni võivad viia, on süvenev probleem paraku ka kõrvalised tegevused autoroolis. Silmad peavad olema kogu aeg sõiduteel ning käed roolil, sest auto juhtimine on tegevus, millele peab suunama kogu oma tähelepanu,» ütles ta. Kas ja milline osatähtsus võis õnnetuse puhul olla kõrvalistel tegevustel või muudel teguritel, selgitatakse kriminaalmenetluses.

Et maantee tuli õnnetuse tõttu sulgeda, suunati Tartust Valga poole kulgenud liiklusvoog ümber Rõhu ja Nõgiaru kaudu. Valga poolt tulijad pidid seevastu esialgu ootama ning neist tekkis pikk järjekord.

Kella 15.20ks olid kiirabiautod sündmuskohalt lahkunud ning päästjad pühkisid teelt autode osi kokku.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles