Gaudeamuse festivali tõttu muudetakse liikluskorraldust

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaudeamuse liikluskorralduse eest vastutab Meeskond Security OÜ.
Gaudeamuse liikluskorralduse eest vastutab Meeskond Security OÜ. Foto: Meeskond Security OÜ

22. juunil alates kell 14 suletakse liikluseks Vabaduse puiestee Uueturult kuni Magistri tänava parklani. Linnaliini bussiliiklus on ümber suunatud Narva maantee kaudu.

Linnaliini bussid 6, 8 ja 22 sõidavad linnast väljuval suunal marsruudil Võidu sild – Narva maantee – Ujula – Sauna – Kroonuaia jne. Buss number 16 sõidab marsruudil Raatuse – Narva maantee (paremale) – Ujula – Sauna – Kroonuaia jne. Kõik bussid peatuvad Kivi ja Meltsiveski peatustes. 

Kesklinna suunas sõidavad bussid 6, 8, 16 ja 21 marsruudil Lai – Vabadussild –Narva maantee ning peatuvad Vene ja Atlantise peatustes. Bussidel jäävad läbimata Vabaduse puiestee, Raeplatsi ning Palmihoone peatused Vabaduse puiesteel. Ajutine Palmihoone peatus kesklinna suunas asub Laial tänaval botaanikaaia vastas. Tähtvere suunas sõitev bussiliin number 6 peatub ka Tasku keskuse ees Soola peatuses.

Autojuhtidel tuleb aga kavandada teisi teekondasid, sest teeremondi tõttu on  üldliiklus suletud ka Narva maanteel lõigus Vene ring – Mäe tänav. Sellel perioodil palutakse Tallinna suunalt lähenejatel liikuda marsruudil Kreutzwaldi – Tuglase – Vaksali ja sealt edasi linna suunas mööda Kuperjanovi, Tiigi või Vanemuise tänavat. Üle 15-meetristel sõidukitel palume liikuda marsruudil Kreutzwaldi – Tuglase – Betooni – Ravila – Ilmatsalu – Puusepa. Linnast välja Tallinna suunas palume liikuda Riia tänava kaudu. Narva ja Jõgeva poolt lähenejatel palume liikuda marsruudil Puiestee – Raatuse – Narva maantee. Tavapärane liikluskorraldus Vabaduse puiesteel taastub 23. juuni öösel kell 1.

22. juunil pärast kella 22 liigub Kassitoomelt Vabaduse puiesteele rongkäik (Baeri tänav – Lossi tänav – Raekoja plats – Vabaduse puiestee). Seal sõites tuleb arvestada, et rongkäigu liikumise ajal võib ette tulla väikest seisakut.

24. juunil koguneb rongkäik Tartu ülikooli peahoone juurde ja kogu peahoone ümbrus on liikluseks suletud kell 14-15. Umbes tunni ajal jooksul kell 14.50-15.50 ei pääse rongkäigu tõttu Laialt tänavalt Jakobi mäkke ning piki Kreutzwaldi tänavat Tallinna suunas linnast välja, samuti Tallinna suunast linna sisse. Linna sisse saab sõita eelpool kirjeldatud teekonnal. Rongkäigu ees ja taga sõidavad politsei saateautod. Suurematel ristumistel kasutatakse liikluse reguleerijaid ja julgestajaid. Niipea kui rongkäik möödub, avatakse järjest tänavalõike alates Laiast tänavast kuni Tuglase tänavani.

Pealtvaatajatel oleks mõistlik lauluväljakule kohale tulla varakult, et mitte sattuda oma sõidukiga liikuma rongkäigu ajal. Veel parem on tulla jalgsi.

Avatud on laululavatagune parkla, kuhu pääseb Herne tänava kaudu. Bussiliin number 6 teenindab kuni lauluväljaku parklani. Sinna on rajatud ajutine bussipeatus ning sealt pöördub buss läbi Herne tänava linna tagasi.

23. juunil toimub Gaudeamuse tantsupidu Tamme staadionil. Liikluspiirangud kehtivad seal kell 9.00-24.00. Abiks on 5 reguleerijat ja 2 parkimiskorraldajat. Auto tasuks jätta Riia 26a parklasse (vana Kauburi parkla). Sealt on 5-minutiline teekond Tammekale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles