Verevi rannas vajasid kaks last arstiabi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verevi rand.
Verevi rand. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pühapäeval juhtus Verevi rannas poole tunni jooksul kaks õnnetust, kus viga said üks tüdruk ja poiss. Mõlemad vajasid arstiabi.

Kell 17.45 kukkus umbes 8-9-aastane tüdruk hüppetorni madalamalt tasandilt alla puitlaudisele. Tüdruk soovis vette hüpata, kuid väidetavalt märkas enda all vees ujujat ja selleks, et mitte talle selga hüpata, otsustas ta oma hüppesoorituse peatada. Viimasel hetkel raudpiiretest haaranud tüdruk libastus ja kukkus enam kui kahe meetri kõrguselt vastu puitlaudist. Kukkumisest tingitud põrutus lõi lapsel hetkeks hinge kinni, kuid õnneks taastus hingamine ruttu.

Appi tõtanud G4S rannavalvurid aitasid tüdruku paadiga kaldale ja puhastasid marrastused. Laps kurtis ka põlvevalu, mille vastu tehti talle külmakompressi. Kuna jalg läks hiljem paiste, viis lapsega rannas olnud täiskasvanu ta hiljem arsti juurde.

Kell 18.15 kukkus umbes 14-15-aastane poiss näoga vastu Verevi rannas olevat puitlaudist. Seda nii õnnetult, et lahti tulnud pind läbistas poisi näonaha alahuule alt. G4Si vetelpäästjad tõid veritseva poisi paadiga kaldale, kutsusid kiirabi ja andsid ta üle meedikutele.

Ligi 100 G4Si vetelpäästjat aitavad suplejate ohutust tagada 21 supelrannas Tallinnas, Tartus, Võrus, Otepääl, Elvas, Põlvas, Türil, Tõrvas, Viljandis, Haapsalus ja Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles