Janek Mäggi: tselluloositehase planeeringut ei saa enne kolme kuud lõpetada (3)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihaldusminister Janek Mäggi.
Riigihaldusminister Janek Mäggi. Foto: Konstantin Sednev

Neljapäeval on valitsusel kavas kabinetiistungil arutada Lõuna-Eestisse plaanitava tselluloositehase eriplaneeringu saatuse üle. Riigihalduse ministri Janek Mäggi sõnul ei saa sõltumata valitsuse otsusest eriplaneeringut lõpetada enne kahte-kolme kuud.

«Me valmistame erinevad variandid ette ja siis valitsus arutab need läbi,» ütles Mäggi BNS-ile. «Aga kas seal otsuseni jõutakse, ei saa ma praegu lubada,» lisas ta.

«Juhul kui valitsuse seisukoht peaks olema selline, et eriplaneering tuleks lõpetada, saab otsus olla vaid selline, et me hakkame selle lõpetamist ette valmistama, mitte midagi muud,» ütles Mäggi.

Tema sõnul on vaja planeeringu lõpetamiseks käivitada lõpetamise protsess. «Selle käigus tuleb [muu hulgas] ära kuulata ettevõtjate seisukohad ja seejärel võib-olla kahe-kolme kuu pärast, kui kõik vajalik on läbi viidud, saab midagi otsustada,» rääkis Mäggi.

«Tegelikult on ka võimalik see, et eriplaneeringuga jätkatakse ja seal on variante veel. Mingit selgust, mis neljapäeval juhtub, veel ei ole. Mul on oma arvamus, aga seda ma ei hakka ütlema,» rääkis Mäggi.

Ta lisas, et samuti ei ole veel lõpuni selge, kas varasemalt tselluloositehase vastu sõna võtnud Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski ja erakonna Isamaa juht Helir-Valdor Seeder ka kabinetiistungil osalevad.

Metsanduse taustaga Eesti ärimeeste grupi loodud ettevõte Est-For Invest plaanib Tartumaale, näiteks Tabiverre, ehitada enam kui miljard eurot maksma tselluloositehase. Valitsus algatas Tartu- ja Viljandimaal riigi eriplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise võimaliku puidurafineerimistehase püstitamiseks ja selle toimimiseks vajaliku taristu rajamiseks möödunud aasta 12. mail.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles