Tartu kutsehariduskeskus alustab suvist vastuvõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskus.
Tartu kutsehariduskeskus. Foto: Kristjan Teedema

Homme, 18. juunil algab uute õppijate suvine vastuvõtt Tartu kutsehariduskeskuses. Valida saab 66 õppekava seast, neist kaks on uued infotehnoloogia valdkonna erialad.

Esimest korda Eestis saab omandada kasutajakogemuse disaini nooremspetsialisti eriala. Tegu on tarkvara arenduse, disaini ja inimeste käitumispsühholoogiat valdava spetsialistiga, kes hoolitseb selle eest, et veebilehte või äppi oleks käepärane ja mugav kasutada.

Uus on ka süsteemiadministraatori eriala, kuhu on oodatud ennast täiendama juba töötavad spetsialistid, kes soovivad saada ettevalmistuse Windows 2016 ja Linuxi serverite haldamisega seotud esmase tootjasertifikaadi omandamiseks.

«Kuna IKT valdkond areneb ja laieneb pidevalt, siis on tööturul vajadus uute oskuste ja spetsialiseerumise järele möödapääsmatu,» märkis IKT osakonna juht Signe Vedler.

Tartu kutsehariduskeskuse direktor Tõnis Lukas on kindel, et kutseoskused on ühiskonnas üha enam hinnas.

«Kuulen ikka arvamust, et kutseharidus on populaarsemaks muutunud. Kõik ju näevad, et paljude erialade häid spetsialiste otsitakse tikutulega ja praktiliste oskustega inimestel töökoha leidmisega Eestis muret ei ole,» ütles Lukas. «Seega loodan, et suvine vastuvõtt tuleb priske. Kevadine vastuvõtt oli meil juba üle aastate edukaim.»

Sisseastujad saavad valida nii põhihariduse kui ka keskhariduse baasil erialade ning mitme õppevormi vahel.

Suvistest erialadest 20 on kutsekeskhariduse õppes, kus saab korraga omandada keskhariduse ja kutseoskused. Kevadel alanud vastuvõtuga on pool õppekohtadest täidetud, kuid enamikule erialadele on veel võimalik kandideerida.

Suvine vastuvõtt on avatud 18. juunist 3. augustini. Dokumente võetakse vastu Tartu kutsehariduskeskuses aadressil Kopli 1 igal tööpäeval kell 9–15 või e-vastuvõtu keskkonnas.

Lisainfot saab www.khk.ee/sisseastumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles