Politsei pidas Tartumaal kinni arutult kihutanud joobes ja juhtimisõiguseta juhi (2)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna hommikul pidasid liikluspolitseinikud Tartumaal kinni autojuhi, kes ületas ulatuslikult sõidukiirust, kel puudus juhtimisõigus ning kes oli tagatipuks ka joobes.

Sündmused said alguse 15. juuni hommikul, kui politsei mõõtis kiirust Tartumaal Jõhvi-Tartu-Valga maantee 177. kilomeetril. Hommikusel tipptunnil fikseeris politsei seal ühe läheneva Volvo kiiruseks enam kui 150 km/h. Masin peatati ja selle juhi kontrollimisel ilmnes, et autoroolis olnud mehel puudus juhtimisõigus. Samuti tuvastasid korrakaitsjad, et lisaks ulatuslikule kiiruseületusele ja juhtimisõiguse puudumisele oli juhipositsioonil olnud mees ka joobes.

Kihutava sõiduki roolis olnud 40-aastane mees kõrvaldati juhtimiselt, peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning viidi arestimajja kohut ootama.

Varemgi joobnuna roolist tabatud ja seetõttu juhtimisõigusest kolmeks kuuks ilma jäänud mees tunnistas politseinikele, et ta oli möödunud ööl sõbra sünnipäeva tähistanud ning võttis hommikul teadlikult riski sõitu minna lootuses, et alkohol on organismist poole ööga haihtunud. Oma kainusele lootnud mees kiirustas väidetavasti linna varasemalt kokkulepitud kohtumisele, kuhu ta nüüd aga jupp aega üldse ei jõuagi.

Tartu politseijaoskonna patrullitalituse juht Alvar Pähkel sõnas, et joobeseisundis rooli asumine ja niivõrd suur piirkiiruse ületamine näitab juhi äärmist hoolimatust iseenda ja ka teiste liiklejate suhtes. «Autoroolis on juhil reageerimiseks ja õigete otsuste vastuvõtmiseks vaid mõned sekundid ja sellise kiiruse puhul veelgi vähem, mistõttu on õnnetuse ärahoidmine väga raske, eriti veel juhil, kes on raskes joobes ja kel puudub juhtimiseks igasugune õigus,» sõnas Pähkel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles