Koolikiusamise vastased etendused lõpetasid üleriigilise tuuri Tartus

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tantsuklubi Koit viies juubelituur andis möödunud nädalal üle Eesti kuus etendust lastelavastusega «Halloo!», et võidelda koolikiusamise vastu ja sõpruse poolt. Koolikiusamise vastane Eesti tuur lõpetas etendustega Tartus. 

Lavastus õpetas lastele, kuidas end sõnade ja tegudega kiusamise eest kaitsta. Teatri eesmärk oli jõuda väikelinnade lasteni ja üleriigiliselt, et koolitada mitmeid sadu lapsi ja täiskasvanuid.

Lavastuse valmimisele aitas kaasa Kristiine gümnaasiumi koolipsühholoog Sandra Volmer, kes leidis, et mängulised lahendused jäävad lastele kõige paremini meelde ja muudavad nende mõtlemist.

Lavastuse põhikarakterid, ülbe tibi, Harju keskmine korralik laps ning tõrjutud tegelane, said lõpuks sõpradeks ja näitasid publikule, kuidas headus muudab südameid.

Laval oli 23 artisti vanuses 3-13 koos tantsijate Kristina Raja ja Kristin Tagamiga.

6. juunil alustati etendustega Tallinnast, kust suunduti Kärdlasse ja anti 7. juunil kaks etendust. 8. juunil osaleti Haapsalus festivalil «HOOG», 9. juunil Rakvere linnapäevade programmis ning juubelituur lõpetati 10. juunil Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles