Balti Assamblee arutab Tartus kultuuripärandi digitaliseerimist

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERM.
ERM. Foto: Margus Ansu

Balti Assamblee (BA) haridus-, teadus- ja kultuurikomisjon arutab täna Tartus kultuuripärandi digitaliseerimist ja kättesaadavust Balti riikides.

BA haridus-, teadus- ja kultuurikomisjoni aseesimees Krista Aru ütles, et kolme Balti riiki ühendab Euroopa kultuuriaasta ja selle raames arutab BA kultuuripärandi digitaliseerimist ja kättesaadavust.

«Miks see on oluline? Sest ainult üksteise kultuuri parem mõistmine loob kaasajal eeldused koostööks keskkonna, majanduse ja hariduse vallas,» toonitas Aru.

Teine oluline küsimustering puudutab Aru sõnul samuti kultuuri. «Ma usun, et BA kultuuri- ja hariduskomisjon annab oma heakskiidu kolme riigi kultuuriministrite poolt ette valmistatud Balti Kultuurifondi sünnile,» lausus Aru.

Istungil arutatakse ka kultuuripärandi kaitsmist Baltimaades.

Eesti Rahva Muuseumis toimuval istungil osalevad Põhjamaade Nõukogu ja kolme riigi kultuuriministeeriumide esindajad ning valdkonna eksperdid. Riigikogu esindavad kultuurikomisjoni liikmed Krista Aru ja Toomas Jürgenstein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles