Ülikooli kliinikum otsib konkursiga uut juhatuse esimeest

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur.
Praegune kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu ülikooli kliinikum otsib konkursiga uut juhatuse esimeest. Konkurss kuulutati välja seetõttu, et juhatuse liikmete volitused lõppevad 30. septembril.

Juhatuse esimeheks kandideerijal peab olema kõrgharidus, soovitavalt juhtimise, majanduse, tervise, infotehnoloogia või õiguse alal, ühtlasi on soovitav teaduskraadi olemasolu. Oodatud on innovatsioonimeelsus, meeskonnatööle orienteeritus ning muutuste juhtimise kogemus; tervishoiusektori toimimise aluste tundmine; vähemalt kolmeaastane tipptasemel juhtimise kogemus; kõrge pingetaluvus ja hea analüüsivõime; hea suhtlemisoskus ja avaliku esinemise oskus; väga hea eesti keele oskus kõnes ja kirjas; heal tasemel inglise keele oskus kõnes.

Kandideerimisdokumendid juhatuse esimehe konkursil osalemiseks esitatakse hiljemalt 16. juuli keskpäevaks.

Mai keskel kutsusid Eesti arstide liit ja teised tervishoiutöötajate organisatsioonid oma avalikus pöördumises Tartu ülikooli kliinikumi nõukogu korraldama kliinikumi juhatuse valimised senisest avatumalt.

«Kutsume üles tervishoiujuhtide valimisel süsteemi parima toimimise huvides muutma valimisprotsessi senisest avatumaks ning paremini jälgitavaks. Meie ettepanek on, et lõppvooru pääsenud kandidaatide nimed ja nende platvormid oleksid avalikud ja meil oleks võimalik neid Tartu ülikooli eeskujul kuulda ka avalikul debatil,» öeldakse Eesti ja Tartu arstide liidu, nooremarstide ühenduse, tervishoiutöötajate kutseliidu ja ämmaemandate ühingu ühispöördumises.

«Allakirjutanud kutsuvad Tartu ülikooli kliinikumi nõukogu selgelt sõnastama ootused uuele juhatusele ning valima kliinikumile uue eestvedaja Eesti parima juhtimiskompetentsiga strateegide hulgast,» seisab pöördumises.

«Uuel juhil on vaja värskendada kliinikumi juhtimist igal tasandil, tal tuleb leida oma meeskonda tõsiseltvõetav arstiteadlasest liider ning senisest enam kaasata olulistesse otsustesse töötajaid. Et olla teedrajav raviasutus Eesti patsientidele ning võimekas õppe- ja teaduskeskus, on vaja motiveeritud töötajaid. Kliinikum peab taastama oma positsiooni tööandjana, keda arstiteaduse ja tervishoiu õppeasutuste parimad lõpetajad kõhklematult oma esimese töökohana näevad ning kus kogenud töötajad tunnevad jätkuvalt soovi areneda ja ennast teostada,» leiavad pöördumisega ühinenud organisatsioonid.

Kliinikumi juhatuse esimees on Urmas Siigur, juhatuse liikmed Mart Einasto ja Hannes Danilov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles