Supilinlased ootavad, et vareste tapja tabataks (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti metsloomaühingu vabatahtlik Mirjam Zautina üritas küll viie künnivaresepoja elu päästa, kuid kaks olid pingutustest hoolimata eilseks hinge heitnud.
Eesti metsloomaühingu vabatahtlik Mirjam Zautina üritas küll viie künnivaresepoja elu päästa, kuid kaks olid pingutustest hoolimata eilseks hinge heitnud. Foto: Margus Ansu

Tartu Postimehes eile avaldatud lugu Supilinna varesekoloonia verepulmast algatas arutelu supilinlaste Facebooki grupis. Supilinlased kritiseerisid teravalt vareste tapmist ning kutsusid rahvast üles tähelepanelik olema ja hädas lindudele abi kutsuma. Lisaks selgus eile keskpäevaks, et paarikümnele tapetud varesepojale on lisandunud kaks ohvrit, kes ei jäänud ellu ka inimeste hoole all.

Eesti metsloomaühingu vabatahtlik Mirjam Zautina, kes võttis viis varesepoega enda hoole alla, teatas, et kaks hoolealust lindu on manalateele läinud. «Homme (täna – toim) kohtun uurijaga, et tapetud varestest rääkida,» ütles Zautina.

Ta on pärast juhtunut käinud mitu korda Emajõe ja Meloni tänava vahelises salus, et vajaduse korral künnivareseid abistada. Rohkem vigastatud linde pole ta puude alt leidnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles