Mänguasjamuuseumi sünnipäevapidu algas õhupallide ja seebimullide tormiga

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Mänguasjamuuseum tähistab täna oma 24. sünnipäeva. Kogu Lutsu tänav on õhus lendlevaid seebimulle täis, mis ühest mänguasjamuuseumi aknast õhku paiskuvad ning juba viis minutit pärast kella 11, mil maja uksed avas, oli muuseum ka külalistest pungil.

Kaarel-Kaspar Säre oli muuseumi peole tulnud koos oma kolmeaastase poja Ragnariga. Ta ütles, et kuna neile tulevad õhtuks koju külalised, siis oli ema soovitanud neil kuhugi välja minna; et mehed oleksid jalust ära ja tema saaks rahulikult külaliste vastuvõtuks ettevalmistusi teha.

Kaarel Kaspar Säre ja tema kolmene poeg Ragnar mänguasjamuuseumi sünnipäevapeol.
Kaarel Kaspar Säre ja tema kolmene poeg Ragnar mänguasjamuuseumi sünnipäevapeol. Foto: Margus Ansu

Ei Kaarel-Kaspar ega Ragnar Säre olnud muuseumis sugugi esimest korda, sest sealne mängutuba on Ragnarile olnud väga põnev ajaveetmispaik.

Muuseumitubade laealused on täna õhupallidest kirjud. Ühes toas ootab lapsi printsess muinasjutust «Printsess ja hernetera», õpetades igaühele, kuidas treenida end kuningliku kniksu tegemiseks.

Ta ulatab soovijaile sametkangast punase kotikese, kus on sees herned ning palub kotikese pealaele asetada. Kui nüüd lapsel õnnestub astuda ja kniks teha nii, et see kotike pea pealt maha ei pudene, on väike treening tehtud ja kehahoid põhimõtteliselt käes.

Ka on printsessi kõrval voodikene, kuhu igaüks võib heita, et proovida, mitu hernetera seal voodis linade ja madratsite all on.

Printsessi rõivastes elab tegelikult muuseumi mängutoa pedagoog ja giid Selje Korp, kellele tänane printsessi roll on puhas rõõm.

Mänguasjamuuseumi töötajad ütlesid veel, et külalised on oodatud täna kuni kella 15-ni ning kuskil kella 14 paiku kantakse kohale tort. Saab trallida ja mängida ja meisterdada nii majas kui ka sisehoovis, kus on liivakast ja indiaanitelk.

Kõik see pidu on täiesti tasuta!

Meisterdamis- ja joonistamishoos!
Meisterdamis- ja joonistamishoos! Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles