Uus graafik muutis Tartu - Helsingi lennuliini populaarsemaks

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Jaanus Lensment

Aprilli lõpust hakkas kehtima Finnairi uus lennugraafik, mis võimaldab Tartust Helsingisse lennata varahommikul ja Helsingist Tartusse hilisõhtul. Tartu lennujaama teatel lendas maikuus Tartu-Helsingi-Tartu liinil kokku 2147 reisijat ning lennukite täituvus on võrreldes eelmise aasta maiga kasvanud 8 protsenti, ulatudes üle 63 protsendi. 

Uute lennuaegade ja tihedama lennugraafikuni jõudis Finnair koostöös Tartu linnaga. Linna turundusjuhi Helen Kalbergi sõnul näitab maikuu lendude täituvuse kasv, et vajadus ärikliendist lähtuva lennugraafiku järgi on olnud suur.

«On väga hea meel näha, et reisijad on graafikumuudatuse omaks võtnud juba esimesel kuul. Töötame selle nimel, et Tartu lennujaam muutuks lennureisi planeerides lõunaeestlaste jaoks esimeseks valikuks,» sõnas Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.

Tartu lennujaama juhataja Argo Annuk lisas, et praegune lennugraafik pakub Tartust lendajaile palju võimalusi - ühe päevaga saab ära käia peaaegu kõigis Euroopa pealinnades.

«Tartu-Helsingi lennuliini ja potentsiaalsete tulevaste lennuliinide tulevik on meie endi kätes - mida rohkem on reisijaid, seda suuremat huvi lennuoperaatorid meie vastu tundma hakkavad,» ütles Annuk.

Tartu-Helsingi lennud toimuvad kuuel päeval nädalas. Lend väljub Tartust kell 5:35 ning saabub Helsingisse 6:20. Helsingi-Tartu lend väljub 00:05 ja saabub Tartusse 00:50. Lende ei toimu Helsingi-Tartu suunal laupäeva öösel vastu pühapäeva ja Tartu-Helsingi suunal pühapäeva varahommikul.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles