Selgus Katlamaja kvartali planeeringuvõistluse võitja

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Katlamaja kvartali avaliku planeeringuvõistluse võitis töö märgusõnaga «Lõpused».
Tartu Katlamaja kvartali avaliku planeeringuvõistluse võitis töö märgusõnaga «Lõpused». Foto: OÜ Arhitekt Must

Tartu Katlamaja kvartali avaliku planeeringuvõistluse võitis töö märgusõnaga «Lõpused», teise koha sai «Mikro-Makro» ja kolmanda «Liivakell».

Võidutöö autorid on Ott Alver, Alvin Järving, Mari Rass, Sander Paling ja Heleriin Vaher OÜst Arhitekt Must.

Žürii leidis, et võidutöös välja pakutud planeeringulahenduse ülesehitus on hästi põhjendatud ja igale piirkonnale võistlusala sees on antud oma iseloom tulenevalt funktsionaalsest jaotusest. Tekkiv korstna väljak koos ümbritsevate atraktsioonidega aitab luua alale oma identiteeti.

Linnaarhitekt Tõnis Arjuse sõnul on võidutöö detailselt läbimõeldud terviklik lahendus, mis loodetavasti jõuab võimalikult kiiresti realiseerimiseni. «Tööga on loodud uudne olukord, kus senise katlamaja pika seina asemel avanevad mitmed pääsud ja vaated jõe poole ning side Karlova ja jõeäärse vahel suureneb,» lisas Arjus.

II koha saanud «Mikro-Makro» olid Kauss Arhitektuur OÜlt (arhitektid Urmo Mets ja Lisette Tiirik) ja III koha töö autorid olid OÜst AB Ansambel (Toivo Tammik, Andres Mägi ja Veiko Vahtrik).  

Kolme paremat tööd premeeritakse järgmiselt: esimene koht 7500 eurot, teine koht 5000 ja kolmas koht 2500 eurot.

Katlamaja kvartal asub Tartu kesklinna vahetus läheduses Turu ja Väike-Turu tänava ja Emajõe vahelisel alal, umbes 3,5 hektaril. Aasta algul kuulutas Giga Investeeringud OÜ koostöös Tartu linnavalitsusega välja planeeringulahenduse ideevõistluse, et leida kvartalile parim võimalik linnaehituslik lahendus.

Võistlusele laekus 10 tööd. Esimeses etapis valis žürii välja kolm tööd, mille autoritega jätkati koostööd. Tänaseks selgunud võidutöö saab aluseks detailplaneeringu lahenduse koostamisel ja ehitusõiguse määramisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles