Raba serval süttis turbapinnas

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raba. Pilt on illustratiivne.
Raba. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Kolmapäeval kell 9.20 teatati päästjatele, et Elva vallas Teilma külas tuleb raba servast suitsu. Selgus, et põleb turbatöötlusalaga külgneva kraavi äärne ning metsaalune turbapinnas.

Koos turbatööstuse töötajatega kulus poolele hektarile levinud põlengu kustutamiseks üle kolme tunni  ja see likvideeriti kella poole ühe paiku.

Töömehed kahtlustasid põlengu süttimises piirkonnas ringi liikunud mootorrattureid. Päästjad paluvad tulekahjude ära hoidmiseks mootorsõidukiga looduses sõitmist vältida. Auto tuleks parkida mittesüttivale pinnasele ja mitte sõita ATV või mootorrattaga turbasel pinnal, sest sõiduki kuumadele osadele langev turbatolm süttib äärmiselt kergelt.

Turbapõlenguga pidid päästjad võitlema ka Jõgeva vallas Soomevere külas. Nimelt põletati seal eile õhtupoolikul lõkkes hakkpuidujäätmeid, millest süttis pool hektarit põllupealset turbapinnast.

Päästjatel kulus tulekahju kustutamiseks üle kolme tunni aega ja 75 tonni vett. Lõkketegijaile selgitati suure tuleohuga kaasnevaid ohte ning keelati edasine jäätmete põletamine.

Tänasest, 31. maist kehtestas päästeamet Eestis suure tuleohuga aja. Selle põhjuseks on väga soojade ilmade ja põuaga kaasnev tuleoht looduses. Igasugune tuletegemine võib praegu põhjustada tulekahju või tulekahju ohu metsas või turbasel maastikul.

Suure tuleohuga ajal on keelatud metsas teha lõket, kasutada grillseadet ja suitsetada. Lõket teha on keelatud metsas igal pool, mis tähendab, et keeld kehtib ka riigimetsa majandamise keskuse (RMK) lõkkeplatsidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles