Lastekaitsepäeval avatakse Jaamamõisas uus mänguväljak

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Traditsiooniliselt valmib 1. juuniks Tartus uus mänguväljak. Seekord saab uue mängukoha Jaamamõisa linnaosa, kui reedel, 1. juunil kell 12 avatakse mänguväljak Lääne 11a kinnistul.

Uuel mänguväljakul on lastele kujundatud mänguline ja põnev väliala, kus tegevust jagub igas vanuses lastele. Moodustatud on erinevaid pinnavorme, millele on paigaldatud mänguelemendid ja rajatud turvaalad. Lapsed saavad enda kasutusse viiekohalise kiige, kaalu- ja vedrukiiged, karussellid, mängumaja ja mitmekesise ronimisatraktsiooni.

Väljaku asfaltpindadele on joonistatud mängud ning väiksemad lapsed saavad esimesteks pallimänguharjutusteks korvpalliseina madalal asuvate korvpallirõngastega.

Erksavärvilise mänguväljaku põhiatraktsiooniks võib nimetada omanäolist, künka otsas asuvat batuuti.

Mänguväljakule on paigaldatud jalgrattahoidjad, pingid ja prügikastid, rajatud uus valgustus ja haljastus. Lähinädalail lisanduvad veel erikujulised istutuskastid, kuhu pannakse kasvama maitsetaimed.

Mänguväljaku projekteeris OÜ Kino Maastikuarhitektid, kes ala planeerimisel arvestas ka ümbruskonna rahva soove ja ettepanekuid. Inimestelt koguti ideid juba 2015. aastal, mil Jaamamõisa projekteeriti ja ehitati spordiväljakut. Kuna spordiväljakule mänguatraktsioonid ära ei mahtunud, otsustas linn rajada piirkonda ka eraldi mänguväljaku Lääne 11a kinnistule.

Mänguväljaku ehitas OÜ Kivipartner, järelevalvet tegi OÜ Lacados  ja haljastuse rajas OÜ Roheline Ruum. Väljaku ehitus läks maksma 247 682 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles