Tõrvas selgub Lõuna-Eesti parim päästemeeskond

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lõuna päästekeskus

3. juunil kell 10.30 algab Tõrva linna keskväljakul Lõuna päästekeskuse kutsemeisterlikkuse võistlus, kus selgitatakse Lõuna-Eesti parimad päästemeeskonnad. Põnevaid võistlusi on oodatud vaatama nii väiksemad kui ka suuremad huvilised ja kaasaelajad. Samal ajal toimub suur lastepidu ja ohutuspäev. 

Päästjad võistlevad päästeautoga lahinghargnemises, millega jäljendatakse tööd päris tulekahjul. Meeskond peab aja peale riietuma kaitseriietusse, paigaldama päästeauto hüdrandile, sisenema tõmberedeliga hoonesse, avama lukustatud ukse ning tooma hoonest välja teadvuseta kannatanud. Tööd tehakse hingamisaparaatides.

Teisel võistlusalal matkitakse tegutsemist autoavariil, kus vabastatakse kannatanud avariilistest autodest, millest üks on külili. Veel võistleb igast meeskonnast üks alarmsõidukijuht päästeauto vigursõidus.

Lõuna-Eesti päästekomandod võtavad omavahel mõõtu juba 12. korda, mullu tuli Lõuna-Eesti kutsemeistrivõitluste võitjaks juba mitmendat korda Viljandi päästekomando meeskond

Neli parimat osalevad 26. augustil Järvamaal Eliitkomando võistlusel, kus selgitatakse kogu Eesti parim päästemeeskond. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles