Uude Elva valda jagub rohkelt titerõõmu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Uue Elva valla algus on olnud väga viljakas, sest esimesele laste sünde tähistavale lusikapeole on kutsutud lausa 102 last. 

Lusikapidu toimub 1. juunil Elva kultuurikeskuses kahes vahetuses, et väikesed külalised liialt ära ei väsiks. Kella 15ks on kutsutud 2017. aastal sündinud ja alates kella 17st 2018. aastal sündinud beebid.

Vallavanem Toomas Järveoja annab laspsevanematele üle lusikad ning Elva linnaraamatukogu direktor Imbi Härson raamatud «Pisike puu», mis on Eesti lastekirjanduse keskuse ja kultuuriministeeriumi kingitus kõigile Eestis sündivatele lastele.

Enamikus valla piirkondades anti viimased lusikad üle 2017. aasta lõpus enne valdade liitumist sündinud lastele, kuid Rõngu piirkonnas peeti viimane lusikapidu aasta tagasi 1. juunil ning Elva linnas said viimati lusika augustis sündinud lapsed.

Kultuurispetsialist Karmen Moonti sõnul on seetõttu esimene lusikapidu ka veidi eriline, nimelt saavad enne möödunud aasta 27. oktoobrit Rõngu ja Elva piirkonnas sündinud lapsed veel viimastena vana vapiga lusika ning hiljem sündinud lapsed juba uue Elva valla vapiga lusika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles