Galerii: Jõgeva linna sünnipäeval usutleti Jõgeva-nimelisi

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile peeti Jõgeva kultuurikeskuse ümbruses linna sünnipäevapidu ja kevadlaata. Sünnipäevale olid kutsutud ka inimesed, kes kannavad perekonnanime Jõgeva. Kutse sünnipäeval osaleda võttis vastu kümmekond Jõgevat koos peredega.

Jõgeva vallavolikogu liikme Margus Kase sõnul tekkis idee Jõgeva-nimelised inimesed kokku kutsuda haldusreformieelse Jõgeva linna arengutöörühmas.

«Arutasime, kuidas teha lihtsalt, kiiresti ja vähese rahaga asju, mis on toredad ja mis paljudele rõõmu teevad. Ühe sellisena käidigi välja mõte kutsuda kokku linnaga sama nime kandvad inimesed,» sõnas Kask.

Jõgevad olid linna sünnipäeval ka publiku ees. Päevajuht, Jõgeva esimest linnavanemat kehastav Janek Varblas, uuris neilt, kuidas keegi neist sellise natuke erilise perenime on saanud, kui mitu sama nimega põlvkonda nende suguvõsas on, kui palju on olnud pistmist Jõgeva linnaga ja nii edasi.

Jõgeva-nimelistele korraldati väike mälumäng, uurimaks, kui hästi nad tunnevad Jõgevaga seotud fakte. Parimaid Jõgeva-tundjaid Margit ja Birgit Jõgevat auhinnati spaapiletiga.

Peale seda istutati lisa 100 tamme parki Pedja jõe kaldal. Oma tammed pistsid mulda nii Jõgeva nime kandvad külalised kui ka Jõgeva sõpruspiirkondade esindaja. Tammepargi istutamisel esines Jõgeva meeskoor Mehis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles