Põrgupalavus ja piin: Aovere punnvõrrisõit eraldas terad sõkaldest

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajal oli võimalik ka rattad õhku saada.
Rajal oli võimalik ka rattad õhku saada. Foto: Eili Arula

Eile oli Aovere lähistel krossirajal punnvõrride karikasarja sprindi esimene etapp ja kestussõidu teine etapp. Kuum ilm ja tehniliselt keeruline rada panid võistlejad tõsiselt proovile. 

Kella viieks oli kestussõit kestnud napi tunni ning rajal oli ligi 30 kahe- kuni neljaliikmelist meeskonda. Seekordne sõit oli eriline, sest krossirajal oli võrrisõitjatel võimalik mitmel korral masina rattad maast lahti saada.

Võistlejate hinnangul oli sõit füüsiliselt raske, sest mõnel tõusul tuli usinalt jalgadega hoogu anda, et masin üles jõuaks. Probleeme ülekuumenemisega oli nii sääreväristajatel kui osalejatel, sest ilm oli kuum ja rada tolmune. Kell kuus oli rajal 28 soojakraadi. Liikmed meeskonnast 100 leidsid, et võrreldes eelmise etapiga, kus sõideti terve ööpäev, oli eilne Aovere etapp kõvasti raskem.

Sõitja Rein Pärt võistkonnast 72 sõnas, et esimest korda ajaloos võrr kestab, aga mehed mitte. «Tavaliselt on ikka vastupidi,» nentis ta.

Kukkumisi tuli võistlejail ette korduvalt.

Siiski kiitsid võistlejad rajameister Rait Koorti tehniliselt keerulise raja eest, mis pani osalejad ja võistlusmasinad korralikult proovile.

Kuigi kestussõit vältas vaid kolm tundi, oli see sõitjaile paras kannatamine. Hoolimata raskest rajast said siiski kõik meeskonnad igas tunnis vähemalt ühe ringi kirja, seega katkestajaid polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles