Maanteeamet tutvustab Riia ringristmiku rekonstrueerimise kava

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia ringristmikku hakatakse rekonstrueerima.
Riia ringristmikku hakatakse rekonstrueerima. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Esmaspäeval kell 16 tutvustavad maanteeameti esindajad Tartu läänepoolse ümbersõidu teise ehitusala eskiisprojekti, infopäevale oodatakse kõiki huvilisi.

Riia ringristmikule kavandatakse kolmetasandilist liikluslahendust: kergliiklejatele rajatakse tunnelid, maapinnale jääks Riia tänava liiklus ning magistraalliikluseks ehitatakse Võru-Tallinna suunal välja viadukt. Kahetasandiline riste on kavas rajada praeguse Aardla ringristmiku asemele ning Optika-Aardla-Laseri tänava ristumiskohta planeeritakse ringristmikku.

Läänepoolse ümbersõidu teise ehitusala väljaehitamine muudab piirkonnas liiklejate marsruute ja toob kaasa vajaduse tänavate ümberehituseks. Maanteeamet ja Tartu linn sõlmivad koostööleppe, mille kohaselt tellib maanteeamet kogu läänepoolse ümbersõidu teise ehitusala väljaehitamiseks põhiprojekti, omandab projekti realiseerimiseks vajaliku maa ning rahastab ehitust põhiosas.

Linna kohustus on omandada linnale kuuluvate teede ehitustöödeks vajalik maa, rahastada Riia tänava ümberehitust Metsmaasika tänava ristmikust kesklinna poole ning osaliselt koguja- ja kergliiklustee ehitust ning tänavate ümberehitust.

Maanteeamet on alustanud projekteerimistingimuste väljastamise avalikku menetlust, mille käigus on huvitatud osalistel võimalik 4. juunini esitada ettepanekuid ja seisukohti. Pärast seda alustatakse projekteerimistöid. Ehitustööd  läänepoolse ümbersõidu teisel ehitusalal on planeeritud aastatel 2020–2021.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles