Tartumaa otsustas kehtestada tasuta ühistranspordi (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal kehtestati tasuta ühistransport.
Tartumaal kehtestati tasuta ühistransport. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Tartumaa ühistranspordikeskus otsustas 1. juulist kehtestada tasuta ühistranspordi maakondlikel bussiliinidel.

«Eile toimus meie üldkoosolek ja seal otsustati, et teeme maanteeametile ettepaneku minna üle tasuta transpordile,» ütles ühistranspordikeskuse juhatuse liige Tõnis Piir.

Piiri sõnul arutati koosolekul läbi ka nullhinnaga transpordi kehtestamise negatiivsed küljed ning jõuti järeldusele tasuta transport siiski kehtestada. «Siin oli palju kahtlusi ja kõhklusi, mis enne aruti läbi, alates sellest, et kui järjepidev see projekt on ja kauaks tasuta transport jääb,» märkis ta.

«Positiivne pool oleks see, et vallad saaksid otse kasu sellest, kui õpilased hakkaksid tasuta sõitma, ja vald saaks sealt vabanevat raha mujal kasutada, kasvõi valla arenguks,» lisas Piir.

Piiri sõnul tasuta transport maakondlikel bussiliinidel kommertsliine ei mõjuta, kuna neid on Tartu maakonnas väga vähe.

Tasuta ühistranspordist on seni loobunud näiteks Raplamaa ühistranspordikeskus, kuna soovivad bussi- ja rongiliinidele ühist piletisüsteemi.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson allkirjastas aprilli lõpus piletihinnamääruse, mis võimaldab juulist maakondlikel bussiliinidel endiselt senises määras piletit küsida ning ka tasuta transporti pakkuda. Kui kohalikud ühistranspordikeskused maakondlikus bussiliikluses juulis piletihindu ei langeta, jäävad nad osaliselt ilma riigieelarves ette nähtud maakondliku ühistranspordi lisarahastusest.

Senimaani on tasuta ühistranspordi kehtestamise otsustanud Võru- ja Põlvamaal ühistransporti korraldav Kagu ühistranspordikeskus, Läänemaa, Jõgevamaa, Järvamaa ning Saaremaa vald.

Tasuta ühistranspordist on loobunud Harjumaa, Raplamaa ning Lääne-Viru omavalitsused.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles