Elvas gümnaasium sõlmib koostööleppe elektroonikaettevõttega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enicsi Elva tehas.
Enicsi Elva tehas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Elva  gümnaasiumi direktor Tarmo Post ja  Enics Eesti ASi juhatuse liige Jaanus Aal allkirjastavad homme koostöölepingu, mille alusel saab uuel õppeaastal Elva suurimast tööandjast, rahvusvahelisest elektronikatoodete ettevõttest Enics Elva gümnaasiumi mehhatroonika valikaine elektroonikakursuse praktikabaas.

Elva vallavanem Toomas Järveoja ütles eesseisvat koostööd kommenteerides, et Elva suurima tööandjana on elektroonikaettevõte Enics olnud linnale hea koostööpartner ja toetanud kultuuri- ja spordiüritusi. «Koostöö haridusvaldkonnas toob kaasa uue kvaliteedi gümnaasiumi loodusainete suunal, mis tänu mehhatroonika mooduli avamisele saab kindlasti populaarsust juurde,» kinnitas Järveoja.

Elva gümnaasiumi direktori Tarmo Posti sõnul on mehhatroonika üks kiiremini arenevaid tehnikaalasid nii Eestis kui ka mujal maailmas. See baseerub reaalainete heal tundmisel ja tootearendusel. Lisaks põhjalikele mehaanikateadmistele on mehhatroonikaga tegeldes vaja tunda ka infotehnoloogia- ning elektroonikavaldkonda.

«Võimalus luua mehhatroonika valikaine elektroonikakursus koostöös Enicsiga on erakordne ja tähelepanuväärne. Tänu sellele saab gümnaasium tulevastele inseneridele pakkuda väga head mehhatroonika süvaõpet,» rõhutas Post.

Mehhatroonika valikaine moodulis õpitakse ka programmeerimist, nüüdisaegsete materjalide töötlemise tehnoloogiat, tehnilist mehaanikat, joonestamist ning kirsiks tordil on drooni ehitamise kursus Tartu lennukolledži abiga ja praktika Enics Eesti ASi Elva tehases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles