Lõuna-Eesti Haigla loodab valitsuse tuge sünnitusosakonna remontimiseks

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokijuht toimetati Lõuna-Eesti haiglasse, mis asub Võrus.
Veokijuht toimetati Lõuna-Eesti haiglasse, mis asub Võrus. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrus asuva Lõuna-Eesti haigla nõukogu esitas valitsusele taotluse, et saada 200 000 eurot sünnitusosakonna tänavuse kahjumi katmiseks, haigla panustaks raha sünnitusosakonna kauaoodatud remonti.

Täna peeti Tartus kõigi kolme Kagu-Eesti haigla nõukogu koosolekud, kus otsustati taotleda Valga haigla sünnitusosakonna praeguse kahjumi katmiseks 100 000 eurot ning Põlva haiglale ja Lõuna-Eesti haiglale kummalegi 200 000 eurot.

Nõukogu taotleb Valga haiglale väiksemat toetust, sest sealne sünnitusosakond suletakse ja 100 000 eurot katab tänavu juba tekkinud kahjumi. Põlva haiglas saab sünnitada valitsuse rahaeraldise korral järgmise aasta lõpuni ja Lõuna-Eesti haigla sünnitusosakonna sulgemine pole päevakorras olnud.

Kõigi kolme Kagu-Eesti haigla nõukogu esimees Mart Einasto ütles, et kavas on küsida riigilt ka tulevaks aastaks 200 000 eurot Lõuna-Eesti haigla kirurgia- ja sünnitusosakonna toetuseks. «Meil on hea meel, et peaminister Jüri Ratas ja maaeluminister Tarmo Tamm on näidanud üles initsiatiivi leidmaks võimalusi Kagu-Eesti sünnitusosakondi toetada,» rääkis Einasto.

Einasto kinnitusel pole Lõuna-Eesti haigla sünnitusosakonna sulgemine kordagi kõne all olnud, aga ka see töötab praegu kahjumiga. «Kindlustunnet Võru kahjumi katmiseks järgmisel aastal veel pole, samas ei ole kavas sulgeda ka sealset sünnitusosakonda, vaid me soovime seda riigi toel tugevdada. Loodame, et valitsus paneb haigla jaoks 200 000 eurot ka järgmise aasta eelarvesse.»

Haiglale taotletav summa kulub kirurgia- ja sünnitusosakonna renoveerimisele. Lõuna-Eesti haigla ravijuht Agnes Aart ütles, et osakonna palatid vajavad nüüdisajastamist. «Tahame iseäranis panustada sünnitusjärgsete palatite renoveerimisse,» lausus ta. «Remonti tehti selles osakonnas viimati 19 aastat tagasi. Meil on vaja ka veidi aparatuuri uuendada, nii näiteks tuleks hankida uuem loote jälgimise monitor.»

Aarti kinnitusel kuluks valitsuse tugi marjaks ära, sest nii saab tugevdada sünnitusosakonna jätkusuutlikkust ja osutada emadele privaatsemat teenust. «Loodame, et uuenduste tulemusena suureneb ka meil sünnituste hulk ja siia hakkavad tulema sünnitama ka Valgamaa ja Põlvamaa naised. Valmistume suurema hulga sünnitajate vastuvõtuks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles