Noorte võidukas äriidee: seade, mis määrab auto tehnilise rikke heli järgi (6)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: songsak paname / PantherMedia / songsak paname

Täna toimus Lõuna-Eesti suurim noorte äri- ja projektiideede võistlus Kaleidoskoop, mille võitis tiim CarZam, kelle idee on luua seade, mis saab auto heli järgi aru, kui midagi on valesti.

Juba kümnendat aastat aset leidva Kaleidoskoobi eelvoorus osales 19 meeskonda, kellest valiti finaalvõistlusele 10 parimat. Sel aastal korraldati Kaleidoskoopi üheskoos Tartu Ülikooli (TÜ) demopäevaga. Žüriisse kuulusid TÜ arendusprorektor Erik Puura, Tartu Linnavalitsuse ettevõtluse arengu peaspetsialist Siim Espenberg ja GoWorkaBiti kaasasutaja Kei Karlsson.

Nende hinnangul oli tänavune tase kõrge, sest žürii ette toodi palju teaduspõhiseid ja hästi läbimõeldud ideid. Samas ütles Kei Karlsson, et kohati on keeruline tiime hinnata, sest nende arengujärgud on väga erinevas staadiumis. Lisaks kiitis Karlsson fakti, et palju oli äriidee esitlejate hulgas just arendajaid tavapäraste müügiinimeste asemel.

Auhinnaks sai võitjameeskond esitlusvõimaluse äriideevõistlusel «JA Europe Enterprise Challenge» Riias. CarZam on läbinud ka TÜ Ideelabori STARTER Basic eelinkubatsiooni programmi. «Tänane võit andis kindlasti tohutult motivatsiooni! Nüüd on meie järgmiseks eesmärgiks on suve lõpuks valmis saada juba esmase prototüübiga,» kommenteeris ideeautor Andres Kiik. 

Eriauhinnad pälvisid meeskonnad Web Scraper ja Foodyverse ning lisaks andis Tartu linn välja rahalise eripreemia, mille sai tiim PowerUp Fuel Cells.

Kaleidoskoobi järgmine eelvoor toimub 13. detsembril 2018 ja finaalvõistlus peetakse «sTARTUp Day’l» 24. jaanuaril 2019 Tartus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles