Tartu jooksumaratonil polnud taas Mukungale vastast

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maastikumaratoni võitis neljandat korda järjest keenialane Ibrahim Mukunga.
Tartu maastikumaratoni võitis neljandat korda järjest keenialane Ibrahim Mukunga. Foto: Kristjan Teedema

Juba neljandat aastat järjest võitis Tartu jooksumaratoni traditsioonilise põhidistantsi keenialane Ibrahim Mukunga.

Poole maa peal oli Mukunga edu jälitajate Roman Fosti ja Raivo Alla ees juba kolm minutit. Finiši eel kasvas vahe juba nelja ja poole minutiliseks.

Võistluste rajateadvustaja sõnas veidi enne Mukunga finišit, et keenialane jookseb nagu metronoomiga kõik aastad võistlusraja läbi ühe tunni ja 13 minutiga. Sel korral kaotas Mukunga siiski iseendale, sest tema võiduajaks jäi tund ja 20 minutit.

Mukunga tunnistas Tartu Postimehele, et isegi tema jaoks oli seekordne võistlusilm väga palav, kuid rada oli hea.

Roman Fosti rebis mõned kilomeetrid enne lõppu Raivo Alla eest ära ning lõpetas teisena. Kaotus Mukungale kujunes enam kui nelja minuti pikkuseks. Veel minutijagu hiljem tuli üle finišijoone Raivo Alla.

«Mõtlesin et teen ikka veidi trenni ka,» selgitas Fosti oma võistlustaktikat. Samas olid nii Alla kui Fosti seda meelt, et ilm oli võistluseks pigem mõnus. «Siin on praegu võib olla viimased suveilmad, tuleb nautida,» sõnas Fosti.

Veel panid Fosti ja Alla rajal olevatele sportlastele südamele, et ei maksa üle pingutada. «Nutima peab. Ei ole vaja panna nii, et ninast veri väljas,» jagas Fosti teistele jooksusõpradele nõuandeid.

Kiireim naine sel distantsil oli Kaisa Kukk. Tema läbis distantsi ühe tunni ja 36 minutiga.

Tänavune maastikumaratoni rada oli varasematega võrreldes veidi pikem ehk 24,1 kilomeetrit. Seega hakkavad nüüdsest Tartu maastikumaratonil kehtima uued rajarekordid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles