Tartu tuntus konverentsikohana on tõusnud

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga korraliku konverentsi juurde käib ka turgutav amps. Pilt on illustratiivne.
Iga korraliku konverentsi juurde käib ka turgutav amps. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Tartu on rahvusvahelises konverentsisihtkohtade edetabelis tõusnud 41 koha võrra.

Värskelt avaldatud rahvusvahelise konverentsiturismi katusorganisatsiooni ICCA (International Congress and Convention Association) statistika põhjal on Tartu linnal põhjust rõõmustada, sest võrreldes möödunud aastaga on linna positsioon maailma konverentsisihtkohtade edetabelis paranenud 41 koha võrra ja asetsetakse 119. kohal. Eesti tervikuna on tõusnud 45. kohale, edestades teiste seas ka naaberriike Lätit ja Leedut.

2017. aastal toimus Eestis ühtekokku 68 erialakonverentsi, neist 22 Tartus, mis asetas Tartu Euroopa arvestuses 67. kohale. Tuntumatest linnadest edestab Tartu seekordses edetabelis näiteks Antwerpenit, Istanbuli ja Cambridge´i.

Rahvusvahelise organisatsiooni ICCA andmebaasis on üle 200 riigi ja enam kui 2000 linna. Igal aastal koostatakse maailma konverentsisihtkohtade paremusjärjestusi nii riikide kui ka linnade lõikes.

Edetabeli koostamisel võetakse arvesse rahvusvaheliste assotsiatsioonide konverentse, mis toimuvad regulaarselt, roteeruvad vähemalt kolme riigi vahel ja kus osaleb minimaalselt 50 delegaati, kellest vähemalt 40% on välismaalased. Eesti linnadest esitavad oma andmed Tartu ja Tallinn.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles