Tartu kaasavasse eelarvesse esitati 57 ideed hekk-labürindist klaveriskulptuurini

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Tartu saab klaveriskulptuuri? Pilt on illustratiivne.
Kas Tartu saab klaveriskulptuuri? Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

6. mail lõppenud Tartu kaasava eelarve ideede kogumisel esitasid linlased 57 ideed selle kohta, kuidas kasutada linna 2019. aasta eelarves 200 000 eurot. 

Paljud ettepanekud puudutasid vabas õhus sportimise võimaluste parandamist. Näiteks sooviti spordi- ja mänguväljakute ning liikumis- ja jooksuradade rajamist. Mitme kooli juures sooviti spordiväljakute ja õuealade korrastamist ning mitu ettepanekut puudutas rulapargi rajamist või täiustamist.

Sooviti paigaldada randadesse dušid, ajakohastada Emajõe vabaujulat, panna joogiveevõtukohad kergliiklusteede äärde, rajada lõbustuspark ning paigaldada mänguväljakutele seenioridele mõeldud atribuute.

Lisaks sooviti märkida interaktiivsel moel linnaruumis pallaslaste loominguga seotud kohti, luua atraktiivset tänavakunsti, istutada hekklabürint, luua liigirikkaid parke, valgustada toomkirik, paigaldada Supilinna avalik klaveriskulptuur, ehitada avalikult kasutatavaid lavasid jpm.

Linnamajanduse valdkonnas sooviti rajada mitmel pool linnas kõnni- ja kergliiklusteid, paigaldada foore ja muuta nende toimimine nutikamaks, osta uudne tänavaaukude parandamise masin, rajada trepp Toomemäe nõlvale, avada Sadamaraudtee kergliiklusele.

Kõikide ideedega saab tutvuda veebis http://www.tartu.ee/kaasaveelarve ja nende kohta seal ka arvamust avaldada.

Kaasava eelarve protsess jätkub ekspertide aruteludega, nad hindavad ideede teostatavust rahalisest, ajalisest ja tehnilisest aspektist. Ekspertide hinnang selgub hiljemalt mai lõpuks. Juunis jätkatakse aruteludega ideede esitajate ja ekspertide osavõtul, kes selgitavad ka välja ideed, mis pääsevad rahvahääletusele. Rahvahääletus toimub 4.–10. oktoobrini.

Kaasava eelarve eesmärgid on parandada kogukondade koostööd, tutvustada linlastele eelarve koostamise põhimõtteid ning midagi reaalselt ellu viia. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles