Fotod: Andrus Kivirähk esitles Tartus oma uut raamatut

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Ta on selline armas, aga samas salapärane ja müstiline!» Nii alustas Andrus Kivirähk oma uue raamatu «Tilda ja tolmuingel» tutvustamist.

Läinud laupäeval oli Tartu Lõunakeskuse Apollos toimuvale raamatuesitlusele kogunenud ligikaudu 100 inimest, nii väikseid kui ka suuri raamatuhuvilisi. Autor rääkis, et raamatu idee tuli kunstnik Takinadalt ligikaudu aasta tagasi ning juba 2017. aastal esimesel novembril oli käsikiri valmis.

Kivirähk ütles, et raamatut kirjutada oli lihtne, sest tolmu, millest kirjutada on kodus piisavalt. «Tema, kui tolm, pääseb kõikjale ja mäletab kõike ning talle meeldib nööpe koguda, nööbid on lausa tolmuingli lemmikloomad,» rääkis Kivirähk raamatutegelasest.

Lisaks märkis kirjanik, et nööbid on nii huvitavad ja omapärased, et kui ta Tallinnasse naaseb, siis õmbleb ka oma pluusile hulga erinevaid nööpe juurde.

Esitlusel said soovijad kirjanikult autogrammi, lisaks oli võimalus koos kunstnik Takinadaga joonistada ning hooaja viimase lasteklubi raames nööpidest näpuvurre valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles