Analüüs: Tartul pole Saaremaa võimsale võrkpallimootorile vastust

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangerdamisruumi jagub: tänavune Balti liiga parim mängija Hindrek Pulk on olnud finaalseerias kahvatu, tema asendaja Siim Põlluäär (pildil servimas) aga suurepärane.
Vangerdamisruumi jagub: tänavune Balti liiga parim mängija Hindrek Pulk on olnud finaalseerias kahvatu, tema asendaja Siim Põlluäär (pildil servimas) aga suurepärane. Foto: Sille Annuk

Saaremaa võitis Eesti meistrivõistluste finaali kolmanda kohtumise Tartu Bigbanki vastu võõrsil 3:1 ja asus nelja võiduni peetavat seeriat 2:1 juhtima.

Hoolimata sellest, et meeskonnad on senises seerias olnud väljakul pealtnäha täielikult teineteise väärilised (geimivõidud 6:6), on saarlased seeria võidule ülikindlad favoriidid. Seda mitte kahe järgmise kodumängu, vaid mitmekülgsema mängijatevaliku tõttu.

Jah, nii lihtne see ongi. Eilne mäng osutas väga täpselt tartlaste suurimale miinusele. Andrei Ojametsal oli vahetusmeeste seast väljakule tuua vaid üks põhikoosseisu meestega sarnasel tasemel mängija – nurgaründaja Markus Uuskari. Saaremaa peatreener Urmas Tali saab aga vajaduse korral sisuliselt kogu algkoosseisu välja vahetada ja meeskond ei muutu grammigi nõrgemaks (eile näiteks sekkusid Siim Põlluäär, Matej Hukel ja Helar Jalg).

Selline tegur on niivõrd pika seeria puhul määrava tähtsusega, sest ükski mängija pole kummalgi pool võrku mänginud seni 12 ideaalset geimi. Ärakukkumised on paratamatud, eriti loomulikud on need just noormängijate, nagu Tartu nurgameeste Uuskari ja Stefan Kaibaldi puhul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles