Karm tõde: jalgratturil pole mitut elu

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluspolitseinik Alvar Pähkel rääkis, kuidas jalgratturil tuleb liikluses käituda ja kes peab kellele teed andma. 
Liikluspolitseinik Alvar Pähkel rääkis, kuidas jalgratturil tuleb liikluses käituda ja kes peab kellele teed andma. Foto: Kristjan Teedema

Tartus avati läinud neljapäeva pärastlõunal ametlikult rattahooaeg. Samal päeval mõni tund hiljem juhtus Tartu lähistel Kastre vallas Tõrvandi-Roiu-Uniküla tee seitsmendal kilomeetril liiklusõnnetus: jalgrattaga sõitnud 58-aastane mees sooritas seal kergliiklusteelt sõiduteele vasakpööret ega pannud tähele temast jalgrattaga möödasõitu teinud 33-aastast meest. Ratturid põrkasid kokku, kukkusid ning kiirabi toimetas noorema mehe Tartu ülikooli kliinikumi kontrolli.

Alanud rattahooaja puhul tuletab politsei kõigile kondimootori jõul liikujatele meelde, et jalgratturitele kehtib liiklusseadus ning selle rikkumine võib kaasa tuua väga ränga õnnetuse. Lõuna prefektuuri teatel hukkus Lõuna-Eestis mullu üks jalgrattur, 2016. aastal hukkus neid kolm, 2015. aastal kaks ja 2014. aastal üks.

Kokkupõrkeid ja ebameeldivusi annaks vältida, kui lihtsalt arvestataks üksteisega, tõdes Lõuna prefektuuri liikluspolitseinik Alvar Pähkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles