Koduta loomade varjupaigas korrastati puure ja saeti puid

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii nagu ka mujal üle Eesti on ka Tartu koduta loomade varjupaigas tööl talgulised, kes aitavad varjupaiga korrastamisele kaasa. 

Suure hooga käis koerte aedikute puhastamine, okste saagimine, akende pesemine ning varjupaiga ümbruse rehitsemine. Varjupaiga projektijuhi Kirke Roosaare sõnul on kevadel tööd palju ja päris kõike ei jõua töötajad igapäevaste asjatoimetuste kõrvalt korda teha. Siin tulevadki appi «Teeme ära!» talgud. 

Varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar
Varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar Foto: Sille Annuk/Postimees

Praegu on varjupaigas 32 koera ja ligi 60 kassi. Roosaar rääkis, et suuri koeri kahjuks inimesed endale koju eriti ei soovi ja seetõttu on mõni koer pidanud juba üle aasta varjupaigas olema. Kutsikad seevastu on väga soovitud ja leiavad omale kodu umbes kolme päevaga. Ka kassidel läheb paremini, naljalt ei leia kassi, kes oleks varjupaigas aasta olnud.

Ka täna on inimestel võimalus koertega mängida, jalutada ja samuti nende aedikuid puhastada. Koduta loomade varjupaiga talguid väisas ka peaminister Jüri Ratas, kes koristustöödele kaasa aitas ja ühe õnneliku koera jalutuskäigule viis. 

«Teeme ära!» talgud toimuvad tänavu kümnendat korda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles