Ihastes põles jälle just remonditud grillikoda

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISS Eesti aktsiaseltsi Lõuna regiooni välitööde juht Ero Tolsberg oli üsna nördinud, et alles sai grillkoda jälle korda, kui see uuesti põlema pandi. 
ISS Eesti aktsiaseltsi Lõuna regiooni välitööde juht Ero Tolsberg oli üsna nördinud, et alles sai grillkoda jälle korda, kui see uuesti põlema pandi. Foto: Sille Annuk

Tartlane Üllar Kaljumäe andis täna hommikul mõned minutid pärast seitset häirekeskusele teada, et Ihastes põleb grillikoda. Lisaks grillikojale hävitas tuli ka selle juurde viidud küttepuid.

Grillikoda oli eelmisel õhtul aga alles remonditud, seega püsis ehitis korras vaid pool päeva. Kaljumäe, kes koeraga hommikul kojast mööda jalutas, pidas alguses põlengu põhjuseks kustutamata sütt. «Hästi palju suitsu oli, leeki oli üsna vähe näha,» kirjeldas mees olukorda.

Tartu linnavalitsusega sõlmitud lepingu alusel kõige muu hulgas ka Ihaste grillikoda korras hoidva ISS Eesti aktsiaseltsi Lõuna regiooni välitööde juht Ero Tolsberg pidas tulekahju põhjuseks aga kellegi kurja kätt. «See koda on tänavu juba neli korda põlenud, eelmisel aastal põles aga seitse korda,» märkis Tolsberg.

Pidevad proleemid

«Ei jõua tööriistugi kojast ära viia, kui see jälle põleb,» iseloomustas Tolsberg Ihaste grillikojas toimuvat. Viimati kulus koja remondiks ligi 70 eurot, nüüd tuleb arvestada üle 1000-eurose väljaminekuga, sest hävitustöö on palju suurem. «Nii hullusti polegi koda varem põlenud, et kõik alustalad tuleb lahti võtta,» kommenteeris Tolsberg ja lisas, et põlengud korduvad seal igal kevadel. Näiteks mullu mai lõpus pandi tuli seal tuli otsa koja katusele.

Palutakse kohalike abi

Tartu linna haljastuse peaspetsialist Inga Kiudorf nentis, et kõnealune koda tekitab linnale parajat peavalu just pidevate tulekahjude tõttu. «Kutsume kõiki inimesi teada andma, kui neil on teavet põlemise põhjuste kohta,» ütles ta.

Linnavalitsus esitab juhtumi kohta ka politseisse avalduse. Lisaks sellele palus Tolsberg kohalikel politseid teavitada, kui grillkojas midagi lubamatut tehakse. Päästeamet ei kinnitanud ega lükanud ümber, kas tegemist võis olla süütamisega.

Arvestades tänahommikuse põlengu ulatust, kasutati Tolsbergi hinnangul kurja tegemiseks ka mingisugust süttivat vedelikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles