Tartumaal põrkasid kokku vedur ja auto

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külitses sõitis auto rongi ette.
Külitses sõitis auto rongi ette. Foto: Lugeja foto

Tartumaal toimus täna hommikul õnnelik õnnetus, kui väike kaubik sõitis ette vedurile.

«Täna kella 6.55 ajal sai häirekeskus teate õnnetusest Kambja vallas, kus Ropka raudteeülesõidul toimus veduri ja väikebussi Ford transit kokkupõrge,» teatas Lõuna prefektuur. Fordis oli üksnes juht ise. Õnnetuses keegi viga ei saanud, ka vedur jäi rööbastele. Küll sai avarii järel kahjustada foor, mis reguleerib raudteelt ülesõitu. Õnnetuse järel  seiskus lühiajaliselt rongiliiklus ning politsei aitas reguleerida tavaliiklust.

Politsei selgitas, et Fordi juht oli kaine ja juhtimisõigusega. Esialgsetel andmetel ütles sõidukijuht, et ei märganud fooris põlenud sõitu keelavat tuld. «Suur osa raudteeõnnetustest juhtuvadki hooletusest. Paneme südamele, et mistahes olukorras tuleb raudteele lähenedes kiirus alla võtta, jälgida liikluskorraldusvahendeid ning veenduda mõlemal suunal vaadates, et rongi tulemas ei ole,» toonitas Lõuna prefektuuri operatiivjuht.

Postimehe lugeja sõnul on ülesõidul nähtavus hea ning vaatevälja ei varja midagi. Küll olevat kaubikujuht öelnud pärast õnnetust, et päike paistis silma.

Elroni teatel hilineb õnnetuse tõttu Valga-Tartu hommikune rong, mis omakorda põhjustab Tartu-Tallinna rongi väljumise plaanitust hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles