Galerii: Tartu lubas Rapla ohtlikult lähedale, aga pääses siiski

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli meeskond mängis korvpalli Alexela meistriliiga poolfinaalseeria avakohtumises Rapla Avis Utilitase vastu maha suure eduseisu, kuid vormistas lõpuvile kõlades siiski võidu numbritega 75:63.

Kui Pärnu suutis päev varem suursoosik Kalev/Cramole võrdset vastupanu osutada esimesed 15 minutit, siis Priit Vene hoolealused haarasid ohjad kiiremini ja kindlamalt. Sel hooajal esimest korda ülikooli kergejõustikuhallis vastast võõrustanud tartlased olid 13. minutil 29:17 eduseisus. Poolajaks jäi Aivar Kuusmaa juhendatav Rapla taha juba 20 punktiga, 26:46.

Pärast pikka puhkepausi suutsid külalised mõneks ajaks kaalukausid enda poole kallutada. Seisult 30:50 spurtis Rapla kolme minutiga 9:0 – Devonte Upson viskas selle seeria ajal seitse punkti. Kuid viimaseks veerandajaks taastas Tartu taas turvalisena tundunud (57:42) eduseisu.

Ometi polnud duell veel lõppenud. Rapla tegi nüüd 11:0 vahespurdi ja vähendas viis minutit enne normaalaja lõppu vahe kõigest kolmele punktile, 56:59. Kuid vaid veidi enam kui paar minutit hiljem oli Tartu ees juba 68:58.

Võitjate poolel tegi võimsa partii Tanel Sokk, visates 27 punkti (kolmesed 12st 6) - neist koguni 23 viskas ta esimesel poolajal. Carl Engström lisas 16 ja Jonas Kazakauskas 14 silma. Rapla tulemuslikemad olid Dominique Hawkins 15, Nolan Cressler 14 ja Devonte Upson 13 punktiga.

Tartul on Raplaga mullusest klaarida auvõlg: mäletatavasti jäi siis poolfinaalseerias mängudega 3:1 peale Rapla ja pääses klubi ajaloos esimest korda finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles