Suurõppuse Siil raadio alustab tegevust

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siil alustab homme.
Siil alustab homme. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänasest alustab saadetega õppuse Siil raadiojaam Sõduri FM, mis igal hommikul kella 7.55st vahendab uudiseid ja toob kuulajateni lugusid otse õppuselt.

Raadiot saab kuulata Lõuna-Eestis Antslas ja selle lähiümbruses sagedusel 91,7 Mhz ning üle Eesti interneti vahendusel Vikerraadio koduleheküljel vikerraadio.err.ee. Lisaks toimub igal hommikul kell 8.35 otselülitus Vikerraadio eetrisse.

Raadiojaama toimetaja leitnant Madis Milling märkis, et Sõduri FM on eetris juba kolmandat aastat ning sellest on saamas traditsioon, mida kõik ootavad. «Suurõppustel kasutame kõiki meediaväljundeid oma võitlejatega suhtlemiseks ning elanike teavitamiseks. Oma raadio tegemine on väga hea võimalus selleks,» ütles Milling. «Ühtlasi saavad kaitseliitlased harjutada raadiostuudio tehnilisi rutiine, et olla valmis päris kriisiolukorraks, mida loodetavasti kunagi ei tule.»

Raadiosaated on eelkõige mõeldud õppusel osalevatele kaitseväelastele ja õppuse piirkonnas elavatele inimestele. Programmi kõige aktiivsem osa on hommikusaade, kust kuuleb värskeid uudiseid ning antakse edasi olulist infot. Hommikuprogramm on eetris kell 7.55–10.

Sõduri FMi saatepäeva täidavad lisaks leitnant Madis Millingule, Kerli Dello staabi- ja sidepatalonist ning kaitseliitlased Neeme Brus, Tanel Meiel ja Nevil Reinfeld. Külalistena pääsevad veel eetrisse liitlased Lätist ja Suurbritanniast.

Tavapäraselt on eetris järjejutt, rindeuudised, intervjuud õppusel osalevate kaitseväelastega ning kohalike elanikega. Lisaks ei puudu ka sellel aastal soovide ja tervituste rubriik, soovid saab postitada https://www.facebook.com/kvsiil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles