Valede kibuvitsade välja juurimine ERMi juures jätkub

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval kaevati Eesti Rahva Muuseumi hoone ees välja valed kibuvitsad.
Esmaspäeval kaevati Eesti Rahva Muuseumi hoone ees välja valed kibuvitsad. Foto: Kristjan Teedema

Raadil Eesti Rahva Muuseumi (ERM) hoone ees laiuval kibuvitsaväljal käis esmaspäeval kibe kaevamine, haljastustöötajad juurisid seal välja ühe kibuvitsapõõsa teise järel. Mis küll sünnib? Asja uurides selgus, et kõik on kontrolli all, lõppjärku on jõudmas valest sordist kibuvitsade asendamine õiget sorti taimedega.

Nimelt istutati 2016. aasta kevadel ERMi hoone ette 22 000 kibuvitsataime. Napilt mõni päev enne uue hoone pidulikku avamist 2016. aasta septembris aga selgus, et muuseumiesisele platsile oli tarnija eksituse tõttu sattunud ligi 10 000 valest sordist kibuvitsataime. ERMi ees peaks kasvama vaid madalakasvulise kibuvitsa hübriidsort «Visa», paraku on nende sekka aga sattunud ka ligi 10 000 kolme meetri kõrguseks kasvavat kurdlehist kibuvitsa.

Juba ERMi avamise eel alustasid haljastajad paraadukse eest platsilt kõrgekasvulisi kibuvitsu välja kaevama ning neid õiget sorti istikutega asendama. Siiski ei jõutud toona, enne suuri avapidustusi kogu tööga lõpule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles