Muuseum kohtus teatriga näitusel

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse ühele seinale on kinnitatud omaaegse fotoateljee maalitud taustapil, mille ees saab vanaaegses tugitoolis istuja lasta end kaaslasel tänapäevase pildistamisaparaadiga üles võtta.
Näituse ühele seinale on kinnitatud omaaegse fotoateljee maalitud taustapil, mille ees saab vanaaegses tugitoolis istuja lasta end kaaslasel tänapäevase pildistamisaparaadiga üles võtta. Foto: Margus Ansu

Tartu linnamuuseum avas romantilise alatooniga näituse «Randevuu. Kohtumispaik Tartu», mis viis muuseumi kokku teatriga. Näitusevaataja pilgu all on kolmes toas 1920. ja 1930. aastate Tartust pilte, lugusid ja vanu asju, samuti võib kiigata muu hulgas juuksuriärisse, teha pilti fotoateljee tugitoolis.

Läbivad teemad on kohtumised, toonased kombed ja paigad, armastus ja õnn. Väljapanekus on esile toodud nondest aastatest mõned kultuuri- ja majanduselu mõjutanud isikud, nagu näiteks Friedebert ja Elo Tuglas, Betti Alver ja Heiti Talvik, Karin Luts, Konstantin Jaik, Holger Segerlin, Evald Rooma jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles