Rektoriks valitud Toomas Asser loodab homme taas skalpelli kätte võtta

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Asser.
Toomas Asser. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli uue rektorina asub 1. augustist ametisse neurokirurg akadeemik Toomas Asser, keda valimiskogu eelistas humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaanile professor Margit Sutropile.

Kuigi valimiskogu andis esimeses hääletusvoorus Asserile 120 ja Sutropile 95 häält, leiab närvikliiniku juhataja Toomas Asser, et tulemus oli ikkagi tasavägine.

«Mõni hääl siia-sinna pole väga määrav, sest meie arusaamised ja platvormid olid suhteliselt lähestikku ning keerukamad otsustamist vajavad punktid olid meil programmis väga sarnased,» märkis ta.

Uus rektor rõhutas eriliselt koostöö vajalikkust, ning mitte ainult Tartu ülikooli sees, vaid just suhetes teiste Eesti ülikoolidega. «Koostöö on edu pant ja koostööd on vaja kõikidel tasanditel,» lausus Asser.

Küll nentis oma ala parimaid asjatundjaid Eestis, et 1. augustist tuleb skalpell käest panna ja kirurgiametile joon alla tõmmata.

«Kui aus olla, siis kogu valimisprotsessi käigus oli see pool minu elust küllalt tagaplaanile jäänud. Siiski igal nädalal olen lõiganud, põhiliselt nädalavahetustel, sest siis pole segavaid asjaolusid. Sel nädalal pole lõiganud, kuid loodan, et lõikan homme,» märkis Toomas Asser.

Toomas Asser

Sündinud 14. juulil 1954 Jõhvis.

Lõpetanud 1979. aastal TÜ arstiteaduskonna.

Meditsiinikandidaadi kraad 1989. aastast Moskva N. Burdenko nim neurokirurgiainstituudist.

Alates 1995. aastast TÜ neurokirurgia professor.

Alates 1996. aastast TÜ närvikliiniku juhataja.

Aastatel 2000-2009 arstiteaduskonna dekaan.

2011. aastal valiti Eesti teaduste akadeemia liikmeks.

2012. aastast TÜ nõukogu liige.

2014. aastast Balti neurokirurgide assotsiatsiooni president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles