Hooandja kutsub sünnipäeva puhul tänupeole

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevate Tubade Klubi asub Aparaaditehases.
Erinevate Tubade Klubi asub Aparaaditehases. Foto: Margus Ansu

Kuue aasta jooksul on 83 000 hooandjat panustanud suurte ja väikeste projektide teostumisse üle 2,5 miljoni euro.

Hooandja korraldab sel puhul Tartus ja Tallinnas kevadise tänupeo, kus kõigil huvilistel avaneb võimalus kohtuda loojatega ja saada nende loomingust vahetult osa. Mõlema peo võõrustaja on Erinevate Tubade Klubi, Tartus 26. aprillil algab pidu kell 18 ja Tallinnas 10. mail kell 19.30.

Hooandja pidudele on kutsutud mitmete edukalt hoogu kogunud  projektide autoreid, kes räägivad oma loo ja näitavad valminud tulemusi. Saab kuulata muusikat, vaadata lühifilme, tutvuda raamatute ja heliplaatidega ning autoritega juttu ajada. Tartus astuvad üles Silver Jusilo, Sten-Olle Moldau, Etnosfäär ja Curly Strings.

Hooandja juhatuse liige Henri Laupmaa ütles, et kuus aastat tagasi oli usk seda tüüpi rahastusmudeli toimimisse suhteliselt väike, kuid juba esimestel kuudel selgus, et inimesed on valmis toetama eeldatust palju rohkem. «Nüüdseks on juba üle 80 000 inimese panustanud projektidesse, nagu Estcube-2, rulapark, Elektriteater,  allveelaev,  filmid ning muidugi loendamatu hulk raamatuid ja muusikat. Suur tänu kõigile kaasamõtlejatele ja toetajatele!» sõnas Laupmaa.

2012. aasta kevadest tegutsenud Hooandja on Eesti esimene loovatele ja kodanikualgatuslike projektide ühisrahastusplatvorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles