Naaber aitas korteris põlengut summutada

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

24. aprillil kell 19.11 teatati häirekeskusele, et Tartus Eha tänaval on kahekorruselise kortermaja koridoris suits. Päästjad selgitasid, et esimese korruse korteri köögis olid ahju ees süttinud küttepuud, selle juures kraanikausikapp ja praht. 

Tulekahju avastanud naaber oli osa tulekahjust oma pulberkustutiga summutanud. Päästjad kustutasid tulekahju lõplikult kümmekonna minutiga. Selgus, et korterielanik oli poodi läinud ja ahju järelevalveta küdema jätnud.

Tõenäoliselt oli ahjust midagi välja pudenenud, mis tulekahju süütas. Ahju läheduses, eriti küdeva ahju suu ees, ei tohi hoida põlevmaterjalist asju ning kütmise ajal tuleb ise kodus olla.

Ahju ees põrandal peab olema tulekindlast materjalist kate, mis ulatub koldesuust kahele poole 10 sentimeetrit ning eemale 40 sentimeetrit. Korterist puudus ka suitsuandur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles