Tartus põles kaheksa prügikasti

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

24. aprillil anti päästeametile teada kuuest prügikasti ja kahest prügikonteineri põlengust. Et põlengud olid samas piirkonnas, kahtlustatakse süütamist. 

Lõuna prefektuur ei teadnud 24. aprilli ennelõunal, kas mõni asutustest oli politseid teavitanud prügikastide hävimisest. 

Tulekahjud said alguse 24. aprillil kell 2.36, kui Tartus Turu tänaval põlesid kaks plastmassist prügikasti, mis tulekahjus hävisid.

Kella 3.06 ajal põlesid Tartus Poe tänaval kolm plastmassist prügikasti, mis tulekahjus hävisid. Ohtu sattus ka lähedale pargitud sõiduauto Audi, millele tuli õnneks ei levinud. Päästjad kustutasid prügikastide jäänused.

Kella 4.01 ajal põles Tartus Turu tänaval prügikastis prügi, mille päästjad kustutasid ja vaid kümme minutit hiljem põles samal tänaval jälle kaks prügikonteinerit, mis hävisid.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik tõdes, et säärased prügikastide põlemised kipuvad juhtuma kevadel ja suvel, kui inimesed rohkem linnas ka öösiti liiguvad. «Ei spekuleeri, kas tegemist oli süütajaga, kuid tulekahjude asukohtade tõttu võib kahtlustada kellegi kurja kavatsust.»

Päästeamet juhib tähelepanu, et kustutamata suitsukoni või tikku prügikasti visates süttib tulekahju, mille tagajärjel hävib konteiner ning ohtu satub ümbrus. Päästjad ümbruskonda kontrollides ühtegi kahtlast isikut ei märganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles