Lihtsa elu lood: tallimees ja kojamees teavad hästi, mis on õnn

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luunja tallide töömees Marko Maininger lükkab saepuru täis käru enesekindlalt ja suure hooga. Marek Kera on rahul nii oma tööga trepikodades kui ka Ladva tänava majade elanikega, kes talle möödudes alati jõudu soovivad.
Luunja tallide töömees Marko Maininger lükkab saepuru täis käru enesekindlalt ja suure hooga. Marek Kera on rahul nii oma tööga trepikodades kui ka Ladva tänava majade elanikega, kes talle möödudes alati jõudu soovivad. Foto: Margus Ansu

Marko Maininger ja Marek Kera on psüühilise erivajadusega mehed, kes käivad tööl ja kel on iseseisev elu, kuid kes vajavad argiasjadega toimetulekul siiski pisut abi. Nende kodu asub Tartus tavalise korrusmaja korteris, ühel Jaama ja teisel Mõisavahe tänaval, kus neil on korterikaaslased, aga ka päris oma tuba. Oma toa ja ühisruumid hoiavad nad korras ise, pesu pesevad ise. Loomulikult on neil sõbrad ja hobid.

Pärastlõunati tuleb tegevusjuhendaja, kes on abiks lõunasöögi valmistamisel. Igal elanikul on ka oma tugiisik, kellega koos probleeme arutada ja elu tähtsate otsuste korral nõu küsida.

Hommikul hüppab 25-aastane Marko Maininger Mõisavahe tänaval jalgratta selga ja väntab Luunja tallidesse tööle. Päeva teisel poolel väntab tagasi. Pähe paneb ta kõrvaklapid, et muusikat kuulata. Jalgratta lenksu külge kinnitab kaamera, et teekond salvestada. Kui midagi peaks juhtuma, on videopildilt kõik täpselt näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles