Rahvusvahelised üliõpilasmängud toimuvad Tartus

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmiste SELL mängude avapäeva odaviske esikolmik Tartus 2014. aastal.
Eelmiste SELL mängude avapäeva odaviske esikolmik Tartus 2014. aastal. Foto: Siim Hovintalo

18.-20. mail toimuvad taas Tartus rahvusvahelised SELLi mängud, millest võtab osa ligi 1200 tudengit 11 riigist. SELL üliõpilasmänge korraldavad kordamööda neli riiki – Soome, Eesti,  Läti, Leedu.

SELL üliõpilasmängud on ülemaailmselt tuntud suveuniversiaadide minimudel kõikidele harrastus-, võistlus- ja tippspordiga tegelevatele üliõpilassportlastele. Sel aastal peetavail mängudel võetakse mõõtu 12 spordialal: kergejõustikus, sulgpallis, korvpallis, males, saalihokis, judos, mini-jalgpallis, jõutõstmises, ujumises, lauatennises, võrkpallis ja maadluses. Eestit esindavad mängudel mitmed sporditipud kergejõustikus, maadluses ja males.

Tänavuse aasta SELLi mängude spordipatrooniks on kahekordne Euroopa meistrivõistluste hõbe judokas Juhan Mettis.

Mängude raames toimub 18. mail suurejooneline avatseremoonia Eesti Rahva Muuseumi juures. Avakõne peab mängude aupatroon president Kersti Kaljulaid. Viimati toimusid SELL Tartu üliõpilasmängud Eestis 2014. aastal.

SELLi mängud on rahvusvahelised tudengite spordivõistlused, mille juured ulatuvad juba aastasse 1923, mil Tartus peeti esimesed rahvusvahelised regionaalsed üliõpilaste spordivõistlused, mis hiljem said tuntuks kui SELLi mängud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles